ЧИТАТЕЛ ПОИСКА ДУМАТА В „СТРУМА”! Калин Златанчев: Потърсих помощ на тел. 112 заради тормозещ ме съсед, а единият от полицаите ме преби жестоко…

Калин Златанчев от Сапарева баня поиска думата в „Струма” с твърдението, че полицай от местното РУ на МВР го пребил и му счупил три ребра. Инцидентът е станал на 17 април, но след него К. Златанчев е бил в болница, затова сега е решил да даде гласност на случая.

Ето какво разказа К. Златанчев: “На 17 април около 21.00 ч. бях нападнат от Димитър Дунков, за когото се грижех преди известно време. Той е прекарал инсулт и е инвалид, придвижва се с бастун. На върха на бастуна е сложил острие, ако някой му посегне, да го намушка. Цялата история тръгна, откакто разбра, че му пазарувам храната от магазина, в който работи бившата му жена. Вдигна ми скандал, че разговарям с нея и пазарувам от там. Другата причина е, че бях свидетел на младо момче, което го даде на съд с обвинение, че се опитал да го прегази с автомобила си. Въпреки че едната му страна е парализирана, Д. Дунков шофира автомобил.

В злополучната вечер минавах покрай дома му, тъй като аз живея на 50 м от неговата къща, а няма как да я заобиколя, защото друг път няма. Д. Дунков ме видя и започна да ме ругае, заканваше се, че и мен ще прегази, едва се удържах да не го ударя. Позвъних на тел. 112 да търся помощ, а и да го предупредят полицаите да не ме тормози. На място пристигна патрулка с двама полицаи. Пред тях Дунков продължи да ми налита с бастуна, да ме псува на майка. Единият от полицаите стоеше зад мен в момента, в който разменяхме реплики с Д. Дунков, но не се намеси да го спре. Другият стоеше до патрулката. В един момент усещам, че полицаят Ивайло Даскалов, който беше зад мен, ме удари по главата с нещо тежко, дали и бил пистолетът му, или с белезниците, не зная. Аз паднах на колене от удара и той започна да ме рита в корема и ребрата. Нямах сили да се отбранявам. След като ме преби, реши да си тръгне, но аз го помолих да ме закара до вкъщи, нямах сили да измина 50 м да се прибера. Той ме закара с патрулката до дома ми. Майка ми е болна и аз се грижа за нея. Не отидох на лекар веднага, но започнах да се задушавам, не можех да изкача стълбите до втория етаж и на 19 април отидох в частната болница в Дупница. Веднага ме приеха. Оказа се след рентгенова снимка, че от побоя са ми счупени три ребра и ми е засегнат белият дроб.

Наел съм адвокат Емил Атанасов от Дупница, който е изпратил жалби до прокуратурата и ОДМВР от мое име, но полицаят, който ме би, дори не е отстранен от работа, докато се разследва случаят. Аз ги викнах за помощ, а той ме преби. Колегата му, младо момче, си мълча през цялото време.

Златанчев в болничната стая

Вече съм изписан от болница и искам да благодаря на д-р Бачев, д-р Савов и останалите от екипа, че ме спасиха. Извадих медицинско свидетелство и ще търся правата си чрез съда”, приключи разказа си К. Златанчев. 

В медицинското свидетелство на Калин Златанчев, което той предостави и на в-к “Струма”, е записано, че е с три фрактури – на осмо, девето и десето ребро. Силно отслабено до липсващо дишане в лява гръдна половина на гръдния кош при постъпването му в болница. Има тотален пневмоторакс на лява половина на белия дроб.

К. Златанчев работи като багерист в частна фирма, но в момента е в болнични заради поражения върху здравето му вследствие на побоя.

Репортер на „Струма” се свърза с полицай Ивайло Даскалов, когото Калин Златанчев обвинява за нанесения побой. Ето какво заяви той:

Медицинското свидетелство

„На телефон 112 беше подаден адрес и аз и колегата ми отидохме на място. Там заварих да се карат Калин Златанчев и неговия съсед Димитър. Златанчев беше много пиян и се караше със съседа си и в един момент той падна на земята, като половината му тяло беше в имота на Дунков, другата на улицата. Аз го издърпах на улицата и го сложих да седне до патрулката. За случая съм написал рапорт и до началника ми, не се притеснявам от нищо, никого не съм бил. Аз съм с повече от 20 години стаж в МВР. Два дни след случката Златанчев е отишъл в болница. През тези два дни е престоял вкъщи, от негови съседи разбрах, че е работил и по двора. За повече от 20 години работа в МВР срещу мен няма нито едно оплакване”, заключи полицай Ивайло Даскалов.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *