HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЧИТАТЕЛ ПОИСКА ДУМАТА В STRUMA.BG! Благоевградският таксиметров шофьор Р. Палахански: Отказах да стана информатор на полицай Ст. Милев и той се закани: „Ще те направя пешеходец…”, и ме направи

Благоевградският таксиметров шофьор Румен Палахански се оплака от полицейски натиск. Вчера той дойде в редакцията на вестник „Струма“ и ето какво разказа:

„На 10 март получих поръчка от клиент да отида да го прибера от полицията. Спрях автомобила на фирма „Еко такси“, в която бях започнал работа от два дни, на метър от пешеходната пътека пред І РУП – Благоевград. Докато изчаквах клиента, пристигна цивилен полицай, който, без да се представи, ми каза: „Дай си документите за проверка“. Взе ми шофьорската книжка и личната карта и си влезе навътре. Аз останах да чакам с клиента, който започна да се изнервя. След около 15 минути същият полицай дойде и ми нареди да отворя колата за проверка и започна да прави тараш. После извика униформен полицай като свидетел на акта, който ми състави. Аз се ядосах и не го подписах. Тогава цивилният полицай се обади на служителите на ДАИ да дойдат от Антените пред полицията. Когато те пристигнаха, ми направиха проверка и ми съставиха акт, че не съм попълнил пътен лист. За това нарушение съм съгласен и не го оспорвам, но така и не разбрах за какво ми бе съставен актът от полицай Станислав Милев. Мислех, че ще науча днес, тъй като получих призовка, подписана от него, да се явя на 12 март в КАТ при инсп. Димитър Николов, за да получа наказателно постановление. Отидох и представих призовката на гишето в КАТ, но там направиха справка и казаха, че няма нищо и оставиха призовката настрани.

В същото време, тъй като полицай Милев ми взе талона за книжката, не мога да карам таксито и собственикът на фирмата ме свали от колата. Сега съм без работа и не знам как да издържам семейството си. Моите деца камъни ли да ядат? Според мен това ми се случи, тъй като отказах да давам информация на полицай Милев. Той ме притиска от няколко дни да му казвам къде се краде, обажда ми се от телефона на предишния ми работодател Радослав, при когото работих като таксиметров шофьор. Не се съгласих и тогава полицай Милев се закани: „Ще те направя пешеходец”, и ме направи. По този начин ли ще трупа точки, за да стане началник?

Аз съм дългогодишен таксиметров шофьор и досега нямам актове. Ще отида при директора на полицията и дано да ме приеме“.

Румен Палахански призна, че познава полицай Ст. Милев отпреди това по неприятен повод. На 15 август миналата година на празника на село Лешко той е бил задържан от него след пиянски побой.

Репортерско проучване установи, че Румен Палахански е осъждан два пъти за шофиране с отнета книжка и в момента изтърпява 5-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок след групиране на двете присъди, които е получил за престъпление по чл. 343В от Наказателния кодекс. През 2015 г. той е глобен от Районен съд – Благоевград с 500 лв. заради агресивно поведение към полицаи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *