ЧИТАТЕЛ ПОИСКА ДУМАТА! Жена от дупнишкото с. Самораново пропадна с автомобила си в дупка на улицата, останала след ВиК авария, полицаи я изтеглиха с патрулката

29-годишната Гергана Балтова от дупнишкото село Самораново пропадна с лекия си автомобил “Тойота” хибрид в дупка на улицата, останала след ВиК авария.

„В събота закарах 80-годишната си баба до гробищния парк в селото. На връщане пропаднах с автомобила в необезопасена дупка, останала след авария на ВиК. Колата пропадна до предната врата и не можех да изляза. Позвъних на тел. 112 за помощ”, разказа по телефона за „Струма” Г. Балтова.

„Минути след обаждането пристигнаха кметът на селото Райко Цветков и полицейски патрул. Дойдоха и работниците от ВиК, които са работили на аварията. Полицаите ни помогнаха да излезем с баба ми от пропадналата в дупката кола и с патрулката я издърпаха. Мястото, където заседнахме, беше покрито с пръст и по нищо не личеше, че има опасност да пропаднем. Най-вероятно аварията е била преди дни и пръстта не се е слегнала. Щетите по автомобила не са големи, но заради някого, който не си е свършил работата, претърпях страх и притеснения. Някои мои съселяни ме упрекват защо не съм минала по друга улица, защо не съм минала в другото платно на улицата… По която и улица да мина в селото, всички са с дупки след ВиК аварии. По улицата, по която се прибирам вкъщи ежедневно, няма място с асфалт, всичко е в дупки. На улицата, на която пропаднах с автомобила, имаше спрели коли, нямаше откъде да мина”, допълни Гергана Балтова.

Тя заяви, че не иска да съди общината или ВиК оператора в Дупница, а иска да изрази недоволството си от зле поддържаните улици в селото, чиито жители вече два пъти излизаха на протест заради състоянието на улиците и старата ВиК инсталация, заради която авариите на водопровода са едва ли не ежедневие.

От общината в Дупница започнаха ремонт на водопровода на една от улиците в селото.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *