ЧИТАТЕЛ СИГНАЛИЗИРА В „СТРУМА”: Благоевградчанин загради със синджир паркомясто на общински терен в кв. „Ален мак“, заключва го с катинар, за да не може никой да го ползва

Благоевградчанин си „приватизира“ общински терен за личен паркинг в кв. „Ален мак”. Мястото е заградено от Стоян Бръндев със синджир в междублоковото пространство на блок №28 и №23 за неговия джип, а когато отсъства от квартала, го заключва с катинар, за да не може да паркират други коли.

Който дръзне да се разправя с него, рискува да намери гумите на колата си срязани. Това се случило на Методи Камбитов, който се оплака от частнособственическото своеволие на кварталния „завоевател“ в редакцията на „Струма“ и подаде жалба в полицията и прокуратурата. Той твърди, че първото нападение над лекия му автомобил „Форд Фокус“ било на 16 декември 2019 г., когато на сутринта намерил следните поразии – задната лява гума била срязана отстрани, задният десен вентил бил смачкан с клещи и без капачка, чистачките били вдигнати нагоре, а картонът, който бил оставил под тях на стъклото, за да не замръзнат, бил изхвърлен на земята.

„Извиках колегата Николай Димов, с когото живеем през един блок, да ми помогне да напомпаме гумата, но не успяхме. Закарах я на гумаджия в ЗМК, но той каза, че нищо не става, и бях принуден да си купя нови гуми. Съседи от нашия блок №23 и от другия казаха, че това е дело на Стоян Бръндев от блок №28, който бил срязал гумите и на други коли, имало и жалби срещу него. Същия ден аз се обадих на телефон 112 , но от там отказаха да ме свържат с полицията и ми казаха да пусна жалба.

В следващия момент дойде с джипа си „Сузуки Витара“ Стоян Бръндев и го попитах защо ми е срязал гумата, но той ми каза да не се занимаваме с него, че не е добре със здравето и е освидетелстван. Ходил на лов с ловно оръжие и можел да направи някаква беля. Попита ме от кое село съм, щото той живеел от 30 години в квартала. Каза ми, че така съм си го заслужил, за да ми бъде срязана гумата. Веднага се обадих на телефон 112, дойде патрулка, но Стоян Бръндев заяви, че полиция не го плаши, и се прибра вкъщи.

Към средата на януари 2020 г. на същото място, където ми беше срязана гумата, той започна да прави заграждение със синджири и заключване. Той си е определил това паркомясто за негово, не позволява на друг да паркира, а когато го няма в петък, събота и неделя, го заключва, като че ли е собственик. Съседите се тормозят, че се разполага в общинско място, и всички се питаме – ако като е освидетелстван, как има оръжие и ходи на лов”, каза Методи Камбитов.

След като е депозирал жалбата си, тя е изпратена по компетентност в Районна прокуратура поради данни за престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК – увреждане на чуждо имущество, която ще възложи на полицията да направи проверка.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *