ЧИТАТЕЛ СИГНАЛИЗИРА В „СТРУМА”: Видеозапис разкрива как полицейски шеф изхвърля строителни отпадъци от колата си в землището на с. Изгрев

Читателско писмо срещу полицейски инспектор Димитър Ичев от Първо РУ – Благоевград постъпи вчера на редакционната поща на в. „Струма“. Ето какво се твърди в него:

„Пиша Ви по повод един скандален видеозапис отпреди два дни, в който се вижда как един от началниците в Първо РУП – Димитър Ичев, изхвърля по тъмно строителни отпадъци в землището на с. Изгрев (Айдарово). Въпросният клип бе разпространен в групата “Забелязано в Благоевград”, но още на другия ден бе свален, след като стана ясно кой е човекът на записа, като остана впечатление, че някой се опитва да скрие истината.

Въпреки това, преди да бъде свален, клипът бе излъчен в сутрешния блок на БНТ, както и качен на сайта на Нова ТВ. Въпреки това в регионалните медии не бе отразен този отвратителен случай, поради което такива хора остават с чувство за безнаказаност, а още по-отвратително е, че въпросният човек е полицейски служител. Пращам ви линк към клипа, като на него ясно се вижда лицето на извършителя, чува се гласът му и се вижда номерът на колата му – Е 0035 МТ. Същата кола редовно се паркира от Ичев зад полицията, в забранената улица, като очевидно собственикът й не признава никакви закони.

Надявам се да отразите това безобразие, докато не сме превърнали родината окончателно в кочина“, пише в писмото.

Репортер на „Струма” се свърза по телефона с полицейски инспектор Димитър Ичев, който е началник група „Териториална” в сектор „Охранителна полиция” в Първо РУ, и той заяви следното:

„Това е манипулация и клевета, за което съм подал официален сигнал в Районна прокуратура. Това, което се случи, е, че след работно време отидох с личния си автомобил на сметището в село Марулево да изхвърля 5 чувалчета със строителни отпадъци от ремонта, който правя у дома. Боклуците изхвърлих в депото, което е регламентирано, след което си тръгнах. По-надолу по пътя спрях да си изчистя калта от обувките и да изтръскам праха от чувалите. Тогава отстрани на джипа ми спря лек автомобил, от който слязоха мъж и жена, която започна да снима и да вика – това е, което се чува в клипа.

Искам да ви кажа, че съм от 30 г. в полицията, 20 г. съм на ръководни позиции. Не бих си позволил да изхвърлям отпадъци на пътя, след като има регламентирано сметище. За мен това е целенасочена атака от „доброжелатели“, за да бъда окалян, която удря не само срещу моя авторитет, но и по полицията. Очаквам да бъде извършена проверка”, заяви полицейски инспектор Д. Ичев.

Проверка на място след излъчване на видеоклипа в БНТ е направил и управителят на общинската фирма „Биострой“ Васил Бачев.

„На клипа е тъмно и не се вижда добре мястото, но още същия ден отидох до депото за строителни отпадъци в с. Марулево. Никъде извън оградата на депото нямаше разсипани строителни отпадъци“, заяви Васил Бачев.

„Депото за строителни отпадъци се охранява до 18 ч., има и камери за видеонаблюдение, така че всеки нарушител, който бъде хванат да изхвърля боклуци извън сметището, се наказва с глоба до 500 лв.”, заяви В. Бачев.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

 1. Петре Огняно

  Припомняме само, че през 2010г. Ичев бе обект на проверка по сигнал на В. Андреев от Айдарово (с.Изгрев).
  Жалбоподателят твърди, че по време на регистрирана кражба от криминалнопроявени цигани, които задигнали негов филц в селото, от Второ полицейско управление не изпратили кола. Собственикът лично заварил ромите в собствеността си, а когато по-късно дежурен патрул бил изпратен от СОД началника Д. Ичев само прибрал лопатите, с които циганите “работили”.
  Според Андреев циганите били хора на Димитър Ичев.

  Отговор
 2. д-р Байхой

  Не ми трийте коментарите! Айде “началника” сега у кауша и вън от МВР!!!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *