HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Читател сигнализира в struma.bg: Чешмите в четири села край Кочериново пресъхнаха, пети ден водата за пиене е „лукс”, а таксите си вървят

Хората в община Кочериново се молят за дъжд всеки ден. Голяма част от чешмите са пресъхнали вече втори месец. От 5 дни обаче за жителите на пет села и водата за пиене се оказва „лукс”.

За проблема с безводието сигнализира читател на struma.bg. Публикуваме писмото му без редакторска намеса.

Здравейте!

Очевидно е, че сушата в последните месеци е причина за безводието, но че няма адекватна организация и елементарна грижа за хората също е факт. Районът на община Кочериново зад Струма – селата Драгодан, Боровец,Бураново, Крумово е с режим вече два месеца, но поне имаше часове, в които можеш да напълниш вода /за пиене!/. От началото на тази седмица – 21.08.2107 г. този “лукс” е недостъпен за живеещите в упоменатия район. Пълно безводие , а иначе  в началото на всеки месец ни събират парите за услугата/?/.

В същото време, в с.Мурсалево има режим на водата, но от 10 до 16 ч. всеки ден, за Кочериново не съм проверявал, но кметът  Ив.Минков е заявявал, че това му е приоритет и сигурно е взел мерки поне частично да задоволи общинския център. Не виждам особен проблем да се обособят часове и за селата от другата страна на р.Струма, които да се обявят и хората да знаят кога са, а кметските наместници да създадат организация да се следи да  не се полива. Те и без това са назначаеми и няма опасност да рискуват в конфликт със некоректни съселяни.:)

Интересно, когато се заселих в Драгодан, при управлението на кмета К.Катин, водата не спираше, въпреки че доставчикът и тогава беше държавно дружество. Сигурно и ръководството на дружеството е било друго – по-оправно…

Уважаеми господа!

Хората не са ви виновни, за да ги наказвате с жажда и невъзможност за елементарна хигиена. Малко се иска – коректност към клиентите, отговорност към гражданите на областта и общината и управленски похват!

Моля за мерки и отговор!

Владимир Димитров

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *