HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЧИТАТЕЛ СИГНАЛИЗИРА: Чиновничка в кметството в Добринище през работно време е в ракиджийницата на мъжа си, държавните служители, които получават заплата от джоба на данъкоплатците, недосегаеми ли са?!

Служителка на кметство Добринище се занимава с лични проблеми през работно време, отсъствието й от работа не е оправдано по никакъв начин, това сигнализира читател в редакцията на вестник „Струма“, след като видял лично, че Луиза Мунина, която е щатен служител в кметство Добринище, е отсъствала през работно време, за да върши личната си работа. Според сигнала на 2 юни Мунина не е била на работното си място, а в ракиджийницата на мъжа си, където е имало проверка от инспектори към Басейнова дирекция. Тя е след подаден сигнал за черпене на вода от реката за захранване на двата обекта на съпруга на общинарката – ракиджийница и ферма, и то без да притежават необходимите разрешителни за водовземане от водния басейн. Твърденията са, че докато течала проверката, служителката на кметството била през цялото време там, и то през работно време, без депозирана молба за отпуск, без болничен или друг документ, оправдаващ отсъствието й.

„Защо държавен служител си позволява да върши лична работа през работно време, кой позволява това да се случва и защо не се взема никакво отношение? Ако служител в частна фирма си позволи подобно нещо, веднага ще бъде уволнен, а държавните служители, които получават заплата от джоба на данъкоплатците, се оказва, че отсъстват когато си поискат, без да са в отпуск и без отсъствието им да е оправдано. Щом някой я е пуснал през работно време да отсъства и да се занимава с дейности извън служебните й задължения, и щом това е редно, и щом става така, защо на мен да не ми дадат бележка, че съм си платил данъците и да не ги плащам, нали с тях издържаме общинските служители, а щом те не ходят на работа, значи и аз мога да не плащам?! За обикновения човек обаче не става. Ако ние не платим данъците си в община Банско, веднага се взимат мерки и се предприемат действия, а в случая с нарушението на общинския чиновник никой нищо не прави, пълно мълчание. Още същия ден сме сигнализирали  кметство Добринище и сме поискали отговор защо се позволява подобно нещо, но резултат няма. Присъствието й на мястото може да се докаже от протокола на полицията, където името й беше вписано в него, тъй като те също бяха на място. Докога трябва да търпим всичко това и докога държавните служители ще бъдат недосегаеми и ще се занимават с лични ангажименти през работно време?!”, пита подателят на сигнала Божидар Захариев.

По казуса репортер на „Струма“ се свърза с кмета на гр. Добринище Китан Галчев. Според него нещата са преувеличени и става въпрос за лични отношения. Той обаче призна, че във въпросния ден служителката е отсъствала от работа, но твърди, че това е било само за половин час, и то с разрешение на прекия й ръководител

„Запознат съм със случая и съм взел необходимите мерки. Издал съм заповед да бъде извършена вътрешна проверка. Служителката, към която са обвиненията, е дала писмени обяснения, както и прекият й ръководител – секретарят на кметството Трайчо Андреев. На въпросната дата той ме заместваше, тъй като аз отсъствах, не бях в града и той беше временно изпълняващ длъжността кмет. За това има издадена заповед. Секретарят й е дал разрешение да отсъства половин- един час и тя не е надхвърлила това време – отсъствала е точно половин час през работно време, излязла е в 11:40 часа и е била на работното си място в 13:10 часа, като от 12:00 до 13:00 часа е официалната обедна почивка на служителите на кметство Добринище. Освен писмените обяснения на двамата съм говорил както и с други служители на кметството, така и с хора от града. Засега няма потвърждение, че тя е отсъствала по-дълго през работното си време. Ако се установи, че е прекалила, ще се вземат необходимите мерки”, каза кметът на Добринище Китан Галчев.

Малко преди края на работния ден вчера в разговор по телефона с репортер на „Струма” Луиза Мунина не отрече, че на 2-ри не е била на работното си място, но поясни, че отсъствала не повече от половин  час от работното си време, тъй като е трябвало да занесе документите на ракиджийницата, за да ги представи на проверяващите от Басейнова дирекция. Относно водопроводното отклонение разясни, че е старо, изградено още от бившето РПК.

Тя допълни, че  Божидар Захариев непрекъснато й праща проверки на обекта на съпруга й и я подлага на психически тормоз, а причината са лични взаимоотношения.

„Той също имаше ракиджийница и тя беше запечатана преди време от Агенция „Митници“. Оттогава имам проблем с него и майка му. Мислят си, че ние сме подали сигнал в митниците и ние сме причината да запечатат обекта му”, каза Луиза Мунина и допълни, че е депозирала жалба в полицейското управление в Добринище срещу майката на Б. Захариев – Дидка.

 

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *