Член-кооператори в ПСК „Спартак” – Склаве протестираха срещу продажбата на имуществото

Член-кооператори в ПСК “Спартак” в най-голямото село Склаве, община Сандански, се събраха вчера пред входа на сградата на протест срещу продажбата на имуществото на кооперацията. Малко преди 11.00 ч. пристигна помощник съдебен изпълнител Ирина Татарска, придружавана от полицаи от РУ на МВР в Сандански. Тя бе посрещната с викове от протестиращите.

След близо половин час разговори на висок глас помощник частният съдебен изпълнител отправи питане към присъстващите има ли участник в търга, който не е член-кооператор. След като се разбра, че няма нито един кандидат да участва, И. Татарска поясни на протестиращите, че търгът се счита за непроведен. Следващият търг е насрочен за 17 октомври.

До публичната продан на движимото имущество на кооперацията се стигна след натрупани задължения към “Агроблок” ЕООД в размер на 80 000 лева. Дружеството е регистрирано в Горна Оряховица и  чрез частен съдебен изпълнител е предявило иск за събиране на дълга. Дружеството взискател е осъдило ПСК “Спартак” и въз основа на съдебното решение е направен опис на подлежащото на продажба имущество.

„Аз съм тук да извърша описа и да проведа търга. Съдът е издал изпълнителен лист, аз само изпълнявам решението му, което е мое задължение. Председателят на кооперацията Иван Точков е уведомен за публичните вземания. Вземанията към взискателя, които не са изплатени, са в размер на 80 000 лева”, каза И. Татарска.

Въпреки това кооператорите я засипаха с обидни думи от рода: „Вие сте чисти айдуци и частни обирджии, идвате да ни вземете имота. Но няма да се дадем лесно, кръв ще се лее”, заплаши Кирил Николов, член на управителния съвет в кооперацията.

Председателят на ревизионната комисия посочи, че не е уведомен, че се провежда публична продан.  „Сега научавам, че писмата са изпращани до председателя Иван Точков. Аз не казвам, че Иван Точков е виновен”.

И. Татарска представи писмо, от което е видно, че то е с дата 18.06.2018 г., а изпълнителният лист е подписан от председателя Ив. Точков и е направен опис на имуществото. Последваха съмнения към председателя на кооперацията Ив. Точков защо не е уведомил ръководството за продажбата.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *