Човекът оркестър в „Марек“ Цв. Видински: Не е нормално да караме децата ни да гонят влака за мачовете в Добрич, Варна, Русе…

В еуфорията от гръмката победа срещу „Кюстендил“ с 2:0 през отминалия уикенд наставникът на „Марек“ Цветан Видински даде дългоочакваното обяснение за отказа на юношеската формация от елитната група до 19 г. „Допуснахме грешка със заявката за участие. В този набор нямаме необходимия брой футболисти. От нашия град са само петима и се принудихме да взимаме играчи от други градове, които се оказа, че не са нужното ниво, а и привличането им е в разрез с клубната ни стратегия да залагаме изцяло на собствени кадри. И другата важна причина – не е нормално да караме децата да пътуват с влак по 10-12 часа в деня на официалните мачове до далечните дестинации Добрич, Варна, Русе и веднага след техния край да гонят трена за Дупница. От такова нещо няма смисъл”, коментира човекът оркестър в клуба след абдикацията на президента Борис Паризов и безучастността на местния бизнес.

Преди да се отдаде на емоцията от изхода на двубоя с кюстендилци, Видински върна лентата към конфузното 1:7 седмица по-рано срещу „Миньор“ в Перник. „Извиняваме се на феновете за тази загуба. За нас е голям срам. Първото полувреме не се виждаше как домакините ще ни вкарат гол. Те нямаха нито едно положение, а ние създадохме две. През втората част ни отбелязаха шест попадения, защото се разконцентрирахме. Казахме си после в съблекалнята, че ние сме хората, които могат да си помогнат, няма да дойде някой друг да ни извади от кризата. И видяхте как още в следващия мач всички се раздадоха на 100 процента, никой не се спести. Говорих с момчетата преди срещата със съседите от областния център, че не ме интересува какво ще правят, но ни трябват трите точки. Не видях на терена някаква разлика между нас и тях, нищо че ние сме на дъното, а те в топ 3. От това, което виждам дотук в първенството, се убеждавам, че най-реалното място за „Марек“ е петото. Лошото е, че досега нямаме никакъв късмет и че се увеличават контузиите”, заключи предводителят на дупничани.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *