Чолбур

Продукти

50 г масло 
2 с.л. брашно 
1 с.л. равна сладък червен пипер
700-800 мл гореща вода 
1 яйце за застройка 
6-8 яйца
2 скилидки чесън
лют червен пипер на вкус
черен пипер на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне

Направете от маслото и брашното светла запръжка. Добавете след това сладкия червен пипер, разбъркайте и веднага разредете с горещата вода. Сами преценете точното количество на водата, чорбата трябва да е плътна. Подправете с лют пипер, сол и черен пипер на вкус. Оставете малко да покъкри, за да не е сурово брашното.

Разбийте яйцето за застройката и го сипете на тънка струйка. Разбъркайте леко, за да се образуват нишки или както се казва да се пресече. От ниско чукнете и останалите яйца директно в чорбата и ги оставете на тих огън да се забулят за 6-7 минути. Накрая нарежете чесъна на тънки филийки и ги добавете към чорбата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *