Чорбаджийска пърженица

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • свинско месо – 500 г
  • олио
  • лук – 1 бр.
  • чушки – 1 бр. зелена
  • печурки – 300 г гъби
  • чорбаджийски чушки – 4 бр. пукани
  • домати – 1 к.ч. от консерва
  • кисели краставички – 3 бр.
  • бяло вино – 50 мл
  • сирене – 100 г
  • яйца – 4 бр.
  • чубрица – 2 щипки
  • сол
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • магданоз – пресен

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Месото се нарязва на кубчета и се слага в дълбок тиган със загрято олио да се запържи.

Към него се прибавя почистеният и нарязан на полумесеци лук и зелената чушка на кръгчета. Готви се така 5 минути и се прибавят нарязаните на филийки печурки.

Разбърква се и се добавят нарязаните краставички, консервираните домати и нарязаните на едро пукани чорбаджийски чушки.

Ястието се овкусява се със сол и чубрица. Готви се така около 5 минути, след което се налива виното.

Оставя се течността да се изпари и отгоре върху продуктите се натрошава сирене. Разбърква се добре.

В пърженицата с лъжица се правят гнезда и в тях се чукват яйцата. След като се забулят яйцата, ястието се поръсва с червен пипер и ситно нарязан магданоз.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *