
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- свинско месо – 500 г
- олио
- лук – 1 бр.
- чушки – 1 бр. зелена
- печурки – 300 г гъби
- чорбаджийски чушки – 4 бр. пукани
- домати – 1 к.ч. от консерва
- кисели краставички – 3 бр.
- бяло вино – 50 мл
- сирене – 100 г
- яйца – 4 бр.
- чубрица – 2 щипки
- сол
- червен пипер – 1 ч.л.
- магданоз – пресен
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на кубчета и се слага в дълбок тиган със загрято олио да се запържи.
Към него се прибавя почистеният и нарязан на полумесеци лук и зелената чушка на кръгчета. Готви се така 5 минути и се прибавят нарязаните на филийки печурки.
Разбърква се и се добавят нарязаните краставички, консервираните домати и нарязаните на едро пукани чорбаджийски чушки.
Ястието се овкусява се със сол и чубрица. Готви се така около 5 минути, след което се налива виното.
Оставя се течността да се изпари и отгоре върху продуктите се натрошава сирене. Разбърква се добре.
В пърженицата с лъжица се правят гнезда и в тях се чукват яйцата. След като се забулят яйцата, ястието се поръсва с червен пипер и ситно нарязан магданоз.
loading...