Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Чорбаджийска пърженица

Необходими продукти:

500 г свинско бон филе

100 г сирене

4 бр. яйца

2 бр. домати

2 бр. печени чушки или 4 бр. пукани чорбаджийски чушки

1 бр. краставица или 2-3 бр. кисели краставички

1 глава червен кромид лук

10-15 бр. гъби печурки

50 г масло

50 мл бяло вино

1 ч.л. вегета

черен пипер

2-3 стръка магданоз

сол

Начин на приготвяне:

От месото се отделят ципите, нарязва се на равномерни кубчета и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се до златисто в сгорещеното масло, прибавя се нарязаната на едри ленти или кубчета краставица и се разбърква. Пържи се около 5 минути, като от време на време се разбърква, и се слага нарязаният на полумесеци лук. Доматите се обелват на тънки лентички, така че по-късно кората да се използва за декорация. Месестата им част се нарязва на ситно и се поставя в пърженицата. Залива се с виното, разбърква се и се изчаква виното да се изпари. Прибавят се нарязаните чушки, овкусява се с вегетата, сол и черен пипер и силата на котлона се намалява. Пържи се още 3-4 минути, натрошава се сиренето и се разбърква. В пърженицата се правят вдлъбнатини и в тях се слагат яйцата. Изчаква се да се забулят и се поръсва с накълцания магданоз. Ястието се поднася на масата направо с тигана, като на всяка порция се пада по едно яйце. По желание може да се предложат няколко люти чушки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *