Чорба Илария

Необходими Съставки

скариди – около 200 г

масло – 1 с.л.

картофи – 3 – 4 броя

лук – 1 глава, по – голяма

чесън – 4 – 5 скилидки

вино – 50 мл

кимион – 1 ч.л.

доматено пюре – 2 – 3 с.л.

олио – 50 – 60 мл

сол

бял пипер – 1/2 ч.л.

ЗА ЗАСТРОЙКАТА

яйца – 1 брой

оцет – 1 ч.л.

соево мляко – 80 мл

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и добавете почистените скариди. Разбъркайте леко да се запържат и долейте виното. Щом са почти готови, добавете скълцания ситно чесън, леко посолете и поръсете с черен пипер.

В тенджера загрейте олиото и запържете скълцания лук. По желание може да добавите и 1 настърган морков. Щом лукът се запържи, добавете обелените и нарязани на малки кубчета картофи и объркайте с доматеното пюре.

Долейте веднага вода (около 2 л) и оставете супата да се вари, докато картофите поомекнат. След това добавете скаридите с всичко от тигана и след няколко минути овкусете със сол и бял пипер. Снемете чорбата от котлона.

След 5 минути разбийте яйцето с оцета и соевото мляко. Застройте внимателно и поръсете с кимион. Поднесете чорбата топла с малко скълцан магданоз по желание.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *