ЧУДО! Образът на Богородица се яви в Лом

Чудото стана и при нас! Появи се Света Богородица на черквата! Ще има изцеление, годината ще е добра и здрава”, радват се жителите на рибарския квартал “Боруна” в Лом. Образът на Божията майка се явил върху оградата на църквата “Св. Николай Чудотворец”, пише пик.

Падащите мазилки от неремонтирания от години храм разкрили силует, удивително напомнящ “Богородица Умиление”, или Елеуса, по-известна сред българите като Богородица с младенеца. Такава чудотворна икона има в Бачковския манастир, разказа енорийският свещеник Михаил. Новото чудо осенило вярващите в Лом преди седмици.  Бялата мазилка на черковната ограда се рушала от влагата, падали парчета, а на места отдолу оставал само хоросанът. Младо семейство минавало оттам и мъжът забелязал очертанията на образа на Света Богородица с младенеца.

Приближил се, за да се увери. “Прекръстих се 3 пъти и се затичах да повикам попа. Самият той нищо не знаеше и веднага отправи молитва”, разказва развълнуван той. “Дори и аз нищо не подозирах. Но от векове това място е чудотворно”, признава отец Михаил. Мълвата за знамението бързо се разнесла. Стигнало се дотам, че хора, тръгнали на сутрешната служба в големия храм в центъра на Лом, се отправили към малката черквица. Според отец Михаил да видят силуета, идвали дори неверници.

Някои мърморели, че трябва да имаш много голямо въображение, за да видиш подобието на Божията майка. “Как ще я видят, като не обръщат поглед към духовното”, коментират вярващи.  “Храмът от векове приютява млади и стари, болни и здрави, бедни и богати, дошли да търсят просветление и успокоение на душата”, разказва отец Михаил. Сега жителите на Лом идват и с дарове към мястото с божия знак. Те оставят цветя и дори по някоя дрешка или кърпа на болен, който търси лек.

“Никой не смее да пипне даровете пред това божие знамение”, казва отец Михаил.  Чудотворната икона на Богородица в Бачковския манастир, на която много прилича силуетът на оградата, лекувала рак и може би затова миряните от Лом се надяват на изцеление, като оставят дарове пред новото чудо, разсъждава отецът.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *