Чужденците в Париж бият тревога:”Не ходете в събота на Шанз-Елизе”

Чужденците бяха предупредени за евентуално насилие по време на френските протести в събота, особено в Париж, като някои посолства предупредиха гражданите да не се наместват в протестите.

Американското посолство издаде подробно предупреждение, в което се описва в детайли къде се очакват протестите в Париж в събота. “Демонстрациите могат да бъдат придружени с насилие, което да доведе до щети на имущество, включително преобръщане на превозни средства и тяхното подпалване”, предупреждават от посолството. Предупреждението съветва американците да не правят впечатление, да избягват тълпи и да преместят колите си далече от местата, където се очакват демонстрации.

Изявление на британското външно министерство също предупреди, че демонстрациите в събота могат да прераснат в насилие. “Шофьорите, пътуващи във Франция, също могат да изживеят закъснения или блокиране, причинени от демонстранти в будките за пътни такси на магистрали”, се казва в предупреждението. “Във всички случаи трябва да избягвате всякакви демонстрации, ако това е възможно, и да следвате съветите на местните власти”. Дават се подобни съвети и за очаквани демонстрации в Брюксел.

Белгия междувременно съветва своите граждани да отложат пътуванията си до Париж, ако това е възможно. Ако все пак са в Париж, те трябва да избягват туристически обекти и да оставят всякакви превозни средства в подземен паркинг. “Не участвайте в спорове или други полемики. Не се съпротивлявай на полицията.“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *