HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Чушки бюрек на фурна

Необходими продукти:

печени, обелени чушки  (12-16 бр. или ок. 800 кг)
около 300 г сирене
4-5 яйца
3-4 лъжици олио и 3 лъжици масло
около 100 мл прясно мляко
сол, черен пипер
галета, брашно
кашкавал или моцарела по желание

Начин на приготвяне:

Дъното на тавата се намазва обилно с размекнатото масло.
Половината чушки се овалват в брашното и нареждат  на дъното на тавата.
Ако чушките са дебели се разполовяват на две, ако са по-слаби – цели.
Сиренето се натрошава върху чушките.
Две от яйцата се разбъркват и разпределят върху сместа.
Отгоре се нареждат останалите чушки, също оваляни в брашно.
Другите 2-3 яйца се разбиват с прясното мляко и олиото, мъничко сол и пипер по желание. С тази смес се заливат чушките. Поръсват се с галета – фин, тънък пласт.
Пекат се във фурната, на 200 градуса  за около 30 мин – до зачервяване.
Ако ще се покрива с настърган кашкавал, или моцарела – тук е момента, да се извади тавата, да се прибави кашкавала и да се върне да се запече.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *