Шампионката Ивет Горанова и ректорът на ЮЗУ проф. Марин запалиха олимпийския огън в Благоевград/ОБНОВЕНО/

С факелно бягане около езерото в парк Бачиново студенти и преподаватели от ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград, спортисти и учители отбелязаха Международния олимпийски ден и 130 години от създаването на Международния олимпийски комитет (МОК). Ректорът на Югозападния университет проф. Николай Марин поздрави присъстващите и отбеляза, че олимпийските игри са един от най-важните форуми, а девизът на МОК е заедността, тоест всички да са заедно.

От името на доц. д-р Даниела Томова, заместник-декан на Факултета по педагогика и член на комисията „Национална олимпийска академия“ към Българския олимпийски комитет, участниците приветства проф. Атанас Георгиев, който отбеляза, че обиколката около езерото се провежда за 20-а година.

Преди старта на факелното бягане олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова се обърна към присъстващите.

„Най-важни са не медалите, а постоянството. Трябва да сме постоянни във всичко, което правим, за да успеем. Бих искала да посъветвам всички – не само децата, но и родителите – да спортуват, защото спортът е здраве. Помага ни да се чувстваме добре и ни изгражда като личности. Вярвайте в себе си – щом мога аз, можете и вие“, каза Ивет Горанова и заедно с ректора проф. Марин запалиха олимпийския огън.

В кроса се включиха участници на различна възраст, като всички получиха тениски с олимпийския символ, осигурени от БОК, и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на МОК Томас Бах и председателя на БОК Стефка Костадинова.

В края на празника шампионката Ивет Горанова раздаде множество автографи и се снима със свои почитатели и любители на спорта.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Шиши Бишето

    Тази лоена топка Марин Мазното яко е раздлусаб шкембето, сега трябва доста малеби да излапа, че да компенсира калориите!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *