Шампионката по борба на Ислямските олимпийски игри 2017 Елис Манолова се дипломира в благоевградския Колеж по туризъм

Шампионката по свободна борба за Азербайджан на Четвъртите ислямски олимпийски игри тази година Елис Манолова се дипломира в Колежа по туризъм в Благоевград. Активната спортистка вече е професионален бакалавър по бизнес администрация, а успехът й от следването е много добър. Елис е дъщеря на треньора по борба Филип Манолов, който работи със Симеон Щерев. От 2 години българката се състезава под флага на Азербайджан, чийто национален тим се тренира от С. Щерев. През 2012 г. тя става европейски първенец в Полша в категория до 60 кг, три години по-късно e трета на световното първенство в Бразилия, а през 2016 г. във Франция в категория до 69 кг отново се класира трета. За последната си шампионска титла в Баку тя получи 150 000 долара награда от президента на Азербайджан Илхам Алиев.
Елис Манолова е амбицирана да продължи обучението си в магистърска степен по стопанско управление в ЮЗУ, обмисля паралелно да завърши и откритата преди 2 години треньорска специалност в ЮЗУ.
“За отличните й спортни резултати и показаните много добри постижения по време на следването решихме да я направим почетен член на академичния борд на Колежа по туризъм”, съобщи президентът на Висшия колежански борд проф. Васил Жечев.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Само питам...

    Тази мома дали изобщо знае къде се намира този т.нар. “колеж”? Май си е получила дипломата без да знае по какво е. Ако такава е и магистратуратаи, жална им майка на бъдещите и клиенти!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *