Шампионка по художествена гимнастика стана ТВ водеща

Трикратната световна и трикратна европейска шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова стана водеща на спортните новини по Нова телевизия.

Легендарната гимнастичка и половинка на героя от САЩ’94 и шеф на родния футбол Борислав Михайлов бе гост в рубриката на Никол Станкулова „Денят на …“ като предстоящ рожденик през седмицата (13 ноември). Петрова прие предизвикателството и изводи една емисия спортни новини.

„От 16 години съм член на УС на българската федерация по художествена гимнастика, последните пет съм вицепрезидент. Имам много ангажименти свързана с европейската федерация. Харесвам това, което правя, защото обичам децата. Те те зареждат и се възхищавам на тяхната отговорност и дисциплини. Учат се от малки да се трудят и да гонят някакви цели. Искрено се възхищавам на треньорите.

Поради това, че почти не виждах семейството си, аз много държа на семейството си и то е приоритет. Исках професия, с която да мога да изградя баланс между работата и семейството.

Аз трудно намирах мотивация. Дните в залата са толкова изтощителни и едни и същи. Помня, че не исках да заспивам вечер. Не съм от хората, които са супер крайно амбициозни. Ние се смеем в нашия свят, че най-талантливите се отказват. Успяват тези, които повече искат успехите и са склонни да направят компромиси със себе си. Преди беше много по-строго и се изпадаше в крайности. Сега се движим повече в крак с времето. Процесът на тренировка не е толкова дълъг. Много говорим за храната и храненето в гимнастика, но всъщност всяка една жена също се ограничава“, призна Петрова.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *