Шах легендата на Неврокопско Симеон Колев и съпругата му Калушка празнуваха 50 г. щастлив семеен живот

Една от шах легендите на Неврокопско и Благоевградски регион Симеон Колев и съпругата му Калушка отпразнуваха 50 години семеен живот. За юбилея те събраха децата си и най-близките си хора и първи вдигнаха наздравица по случай повода.
Двамата бивши педагози получиха много пожелания за здраве и от многото свои ученици. Пръв сред желаещите да пожелае още здраве и късмет бе бившият ученик на семейство Колеви, а сега техен колега в СОУ „Христо Смирненски“, с. Кочан, Динко Кумбаров, който не крие, че много от тънкостите в професията си е „хванал“ именно от двамата юбиляри.
Семейство Илиана и Спартак Узунови изпратиха поздравления от далечна Валенсия. След тях заваляха и пожеланията на Румен Койнарев, Емилия Искренова, Стефка Синигерова, Асен Даутев, Лидия Мусова, Албена и Искрен Металови, бившият директор на училището в Сатовча и бивш лидер на БСП в родопското село Милко Сиркьов и др. Всички те пожелаха здраве и много дълги години съвместно съжителство на Калушка и Симеон Колеви, в които да се радват на обичта на най-близките си, а така също и на всички онези признателни хора, на които са помогнали да поемат своя път в живота.
Някои не забравиха да напомнят, че С. Колев ще трябва да продължи с редовните тренировки по шах, тъй като тепърва предстоят още много бъдещи партии и състезания, в които да се включи, а той не скри съжалението си в това отношение, че е стеснил кръга от тренировките си само във виртуалното пространство и не тренира с внука си Ивайло заради кандидатстудентските изпити. Наследникът на фамилията за момента е „замразил“ заниманията с дядо си, чийто сериозен противник и спаринг партньор е вече много години.
АЛЕКСАНДЪР МАНДАЖИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *