Шестима души са ранени, сред тях и дете, при експлозията в Лион

Експлозия на пешеходна улица във френския град Лион. Шестима души са ранени. Районът, където се е случила експлозията е в историческия център на града. Зоната е евакуирана. 

Медиите и властите във Франция са много предпазливи и не смеят все още за говорят за терористичен акт. Говори се за атака, за умишлено причинена атака, но не и за терористичен атентат, тъй като в тези случаи се сезира автоматично антитерористичната прокуратура.

Към този момент тя не работи по случая. Работи се по криминален случай, умишлено предизвикано действие с цел умишлено причиняване на смъртта на невинни хора.

По отношение на ранените хора, към момента информацията е, че са ранени минимум 10 човека, сред тях момиченце на 8 години. Всички те са в добро здраве, с леки наранявания, без опасност за живота.

Около 17:30 мъж на велосипед е забелязан да минава по малка, тиха уличка в центъра на Стария град в Лион. Оставя куфар. Малко по-късно избухва експлозията.

Мъжът в момента се издирва активно от полицията в Лион. Изолирана е една много голяма част от центъра. Предупреждават се хората да не излизат.

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че става въпрос за атака. Французите правят много голяма разлика между „атака” и „терористична атака”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *