Шестима от трафикантите на хора от Турция за Западна Европа остават зад решетките

Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на шестима от десетимата обвинени за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти от Турция през България към Сърбия и Западна Европа. Това съобщиха от прокуратурата. 

Според магистратите е налице обосновано предположение за извършени от тях престъпления, както и на реална опасност да се укрият или да повлияят на разследването. останалите четирима от групата  са освободени срещу парична гаранция между 5 000 и 10 000 лева, тъй като оказали съдействие на разследващите.

10-имата бяха задържани на 25 септември в София и Костинброд при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП. При извършените 28 претърствания на жилища и автомобили, както и лични обиски, бяха иззети бяха таблети, телефони, радиостанции и други доказателства.

Разследването установи, че от октомври миналата година участниците набирали установили се в София и областта мигранти – желаещи да бъдат незаконно изведени от страната към Сърбия и Западна Европа, поемали и мигранти, превеждани нелегално от Турция от други трафиканти. Групата уреждала транспортирането им до границата и прехвърлянето им в Сърбия с автомобили или през т.нар зелена граница.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *