Шести ден на протести в София

За шести пореден ден антиправителствени протести огласяват центъра на София и други големи градове. Исканията на недоволстващите са същите – оставка на правителството и на главния прокурор – Иван Гешев. В столицата сборният пункт е площад “Независимост”. Протестиращиге смятат днес да стигнат до Народното събрание и след това да се върнат пред Министерския съвет. Хората започнаха да се събират малко след 17.00 ч. За момента ескалация на напрежението няма. 

Пред NOVA протестиращите споделиха, че искат законност, свобода на словото и демокрация. 

Полицейското присъствие в центъра на столицата е засилено. Всички полицаи на първа линия са облечени със светлоотразителни жилетки с надпис „Антиконфликт полиция”. 

“Огромната маса излизат да протестират по свое убеждение и винаги се намира малцинство, което се опитва да опорочи протеста. Те са видни за протестиращите. Снощи бяхме потърсени от случайни хора, които разпознаха лица, които всяват напрежение и бяхме помолени да ги отстраним. Благодарим на всички, които протестират мирно и не се поддават на провокации”, заяви зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *