Шестокласник от Гърмен спечели второ място на националното състезание „Ключът на музиката“, ученици от Кюстендил и Разлог в Топ 10

Шестокласникът от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Гърмен Ангел Джуров е класиран на второ място във финалния кръг на националното състезание „Ключът на музиката“. Малкият музикант е с най-висок резултат сред учениците от област Благоевград и успя да завоюва престижното място в конкуренция със 74 ученици от цялата страна в своята възрастова група.

На четвърто място са седмокласниците Леа Здравкова и Валери Васев от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Кюстендил.

Разлог също има свой представител в Топ 10. С шести резултат в страната е четвъртокласничката Живка Манзурова от  ОУ,,Никола Парапунов”.

В същата възрастова група на предни позиции са още Васил Здравков от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Кюстендил и Йоана Кръстева от Второ ОУ „Христо Смирненски“ – Сандански. В първите 20 сред петокласниците е и друг възпитаник на разложкото училище-  Иван Джолев. С добри резултати в същата възрастова група е и съученикът му Калоян Колев.

Заради епидемичната обстановка в страната грамотите на участниците в конкурса са изпратени по училищата.

Тримата учениците от Разлог бяха наградени от директора Даниела Пелтегова, която им връчи грамоти и символа на конкурса – ключа „сол”.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *