Шесто издание! Филоложката в СУ „Н. Вапцаров” – Хаджидимово Величка Даскалова е победителят в конкурса „Любим учител на Пиринско 2018”

Преподавателката по български език, немски и трудово обучение в СУ „Н. Вапцаров“ в Хаджидимово Величка Даскалова е победителят в шестото издание на конкурса на вестник „Струма“ „Любим учител на Пиринско 2018”. Имената на победителите бяха обявени тази вечер  на стилна церемония в МОЛ „Ларго“ в Благоевград. Събитието за поредна година събра елита на Пиринско, обединен около основната идея на конкурса – да се насочи вниманието към учителителите. Церемонията откри управителят на медийния лидер в Югозапада Теодора Томова, която отбеляза, че активността в конкурса е най-важна, защото тя е показател за отношението ни като общество към отговорната работа на учителя.

Причината екипът на вестник „Струма“ да инициира преди 6 години конкурса „Любим учител“ бе да се извадят на показ огромните усилия на хората в класните стаи да заразят с любов към книгата и знанието децата ни и да разкрият пред тях необятните дълбини и изяществото на изкуствата, макар самите те често да остават незабелязани, а резултатите от труда им да се оценяват през успехите на учениците им и дирята, която оставят в живота на всички нас. Конкурсът „Любим учител“ е начин да се поклоним и благодарим на учителите за това, че често ги натоварваме и с родителските си  ангажименти, изискваме от тях да се грижат за здравето на децата ни и да ги възпитават, да ги изслушват и утешават, да се радват за успехите им и да ги изправят на крака при неуспехите, да ги учат на родолюбие и патриотизъм.

Стотици се включиха тази година в гласуването и така показаха, че не са безразлични към  хората, които водят децата ни по пътя на познанието. Гласуването се проведе по традиция на два етапа и бе напрегнато и емоционално, а финалът наистина до последно бе непредсказуем, тъй като имената на победителите за втора поредна година са резултат от съвкупност на няколко критерия: онлайн гласуване на сайта на вестника struma.bg, резултатите от анкети, направени сред учениците, и оценка на есе на тема „С какво практиката допълни наученото на университетската скамейка“, оценени от комисия, начело със зам. ректора на ЮЗУ проф. Антони Стоилов.

Победителката в  „Любим учител 2018” Величка Даскалова получи голямата награда в конкурса на „Струма” – LCD телевизор от телекомуникационната компания А1, а наградата й връчи регионалният мениджър на Банка ДСК Иво Андров. На второ място се класира учителката по български език и зам. директор на VІІ СУ в Благоевград Ирена Стамболиева, а третото зае  Даниела Коюмджиева от Земеделската професионална гимназия в Сандански. Наградите им – смарт телефони от водещия мобилен оператор А1, връчиха съответно регионалният мениджър на А1 Лъчезар Страхилов и зам. областният управител на Благоевград Иван Стоянов. И тримата призьори получиха книги на издателство „Хермес“ , плакети и грамоти.

Вестник „Струма“ и тази година не пропусна да отдаде заслужено внимание на учителите ветерани, превърнали образованието в мисия на живота си. С красиви букети и благодарност за усилията бяха уважени пенсионерите будители Севда Борисова, бивш преподавател по математика в ІІІ ОУ – Благоевград, Любима Димитрова, филолог и дългогодишен експерт в Регионалното управление на образованието, и Катерина Марчева, ексдиректор на Средното училище с изучаване на чужди езици в Благоевград.

С плакет за най-добро училище се поздравиха в СУ „Никола Вапцаров” – Хаджидимово. Гласувалите в конкурса присъдиха второто място на VII СУ

„Кузман Шапкарев” в Благоевград, а третото е за  Спортното училище в Сандански.

Специалната награда за иновативно училище заслужи Осмо СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград.

Още две индивидуални награди бяха връчени на церемонията: за най-добро есе на миналогодишната носителка на приза „Любим учител“ Заприна Глушкова, учител в СУ „Никола Вапцаров” – Хаджидимово, и на Христо Йорданов от Спортното училище в Сандански, който бе отличен за активна работа с деца. Всички наградени получиха книги на издателство „Хермес“.

Тържествената церемония преля в стилен коктейл, подготвен от учениците по готварство в благоевградската Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост. За настаняването и обгрижването на гостите се грижеха студенти от специалност „Връзки с обществеността“ в ЮЗУ „Н. Рилски“.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Иванов

    Колко удобно. Един директор колко часа има, макар и временно. Втората първа, четвъртата трета. Не гласове и анкети определиха победителите, а ПРИСТРАСТНО ЖУРИ. Поредната нагласена работа.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *