Шест основни точки по какво умната жена се отличава от глупавата

Мъжете са сигурни: жените са или умни, или красиви. И тъй като се предполага, че мъжът ще печели пари и ще решава всички важни проблеми в семейството, изборът се прави в посока на външната привлекателност.
Но, внимание – външният вид има тенденция да се влошава с годините!
И тогава липсата на интелигентност на жената се усеща остро. Проявява се в конфликти с роднини и пълна липса на пари. Колкото и да печели мъжът, семейството му пак е съсипано.
С течение на времето се разкрива друга истина: красивата, но глупава жена може да води децата си при най-добрите учители, но не може да им предаде нито интелектуални гени, нито светска мъдрост.
Разбира се, това не означава, че с жена, която е умна, но физически непривлекателна, животът ще тече прекрасно. Може би мъжът ще се радва, че финансовите му дела вървят нагоре. Но отвътре ще го гризе: защо нечия жена прилича на пантера, а неговата на крокодил?
Какво означава това? Че трябва да търсите златната среда.
Нека сега обобщим факторите, на които мъжете трябва да обърнат внимание, когато решат да се свържат живота си с някоя жена.

Мама и баба
Ябълката никога не пада по-далеч от периметъра на ябълковото дърво. Ако искате да имате представа за вашата жена, вижте как са живели и живеят майка ѝ и баба ѝ. Да, всички имаме различни съдби. Но образованието играе огромна роля във формирането на личността. Образовани ли са нейните майка и баба? Имали ли са достоен живот, добър морален кодекс?

Отношение към парите, начин на живот
Ако вашата дама изисква подаръци, цветя и е готова да купонясва с вас до зори, посещавайки заведение след заведение, направете си изводите. Умните жени са склонни да внимават с парите. Освен това те са си самодостатъчни, така че външните впечатления не ги впечатляват много. Умните жени предпочитат да говорят с вас тет-а тет, отколкото да ходят на шумни купони. Те нямат нужда да харчите заплатата си за тях, защото считат това не е доказателство за любов, а за обикновено прахосване.

Външен вид
Умната жена няма да пилее пари (нито вашите, нито нейните) за модни тоалети. Няма да носи огромни изкуствени нокти и мигли, неприлични мини поли или неоново червило, защото е наясно, че така някои жени просто компенсират вътрешната си празнота.

Свободно време
Умната може да прекара уикенда си както пожелае: да плува в морето, да прави йога или да пече сладкиши. И тя чете много. В зряла възраст жаждата за нова информация си остава. За нея е жизненоважно да нахрани мозъка си с нова храна за размисъл. Ако обектът на вашата любов не чете книги, а предпочита да гледа снимки в интернет, не се изненадвайте, че рано или късно ще ви омръзне.

Чувство за хумор
Умното момиче умее едва доловимо да иронизира, да се шегува и най-важното – да се смее на себе си. Глупавото се присмива на всички, при това шумно, с отметната назад глава. Това е крайна степен на невъзпитание и липса на култура.

Лично мнение
Жената, която няма бръмбари в главата си, винаги има собствено мнение. Това ще ви бъде много полезно в съвместния живот. Както гласи народната мъдрост: една глава мисли добре, но две – още по-добре. И ако жената спори с вас до пяна на устата, помислете за това. Тя може да е умна, но това разкрива в нея навиците на домашен тиранин и упорит, нетолерантен, непреклонен човек. Трябва да бягате далеч от такива жени.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *