Шест признака, че бъркате страха си с интуиция

Интуицията може да ни помогне в много ситуации, ако я разчитаме правилно. Възможно е обаче да я бъркаме със страха.

Шест признака, че бъркате страха си с интуиция:

  1. Непрекъснато се притеснявате за миналото

Ако преценявате всичко според горчивия си опит от миналото, това не е интуиция. Това е просто страх. За да усетите интуицията, трябва да живеете в настоящето.

  1. Негативността цари в съзнанието ви

Ако чувствате объркване, неувереност и тревожност, това са елементи на страх. Във всички ситуации, в които те се проявяват, не бъркайте страха с интуиция.

Интуицията е предупредителен сигнал, че трябва да се предпазите. Много е тънка границата между нея и страха или фантазиите. Научете се как да различавате едното от другото, за да си помогнете.

Важно е и да поддържате положителен фокус върху нещата. Не оставяйте негативността да цари в съзнанието ви.

  1. Постоянно бягате от себе си

Помнете, че колкото повече бягате от истинското си Аз, толкова повече се отдалечавате от интуицията си. Вместо да се страхувате да видите истинската си същност, я опознайте и насърчете.

Ако се тревожите излишно и живеете в хаос, няма да усещате интуицията си. Ще я усетите, когато откриете душевния си мир.

  1. Следвате лесния път

Страхът ни кара да следваме лесния път, за да си спестим разочарованията и притесненията. Заради него не поемаме рискове и се отказваме от мечтите си, бъркате страха си с интуиция. Дори тя да ни казва да опитаме, страхът няма да ни позволи.

Излезте от зоната си на комфорт и се изправете срещу страховете си. Разчупете своята несигурност и скоро ще се превърнете в победител.

  1. Страдате от безсъние заради безпокойството си

Вместо да се унесете в сън, вие премисляте с часове случилото се през деня. Притеснявате се, тревожите се и сънят не идва. Ако не промените този си навик, никога няма да имате пълноценна почивка.

  1. Не искате да оставате сами

Не се чувствате комфортно, когато сте сами. Собствената ви компания ви е крайно скучна и винаги се обграждате с много хора. Изпитвате страх да се усамотите и избягвате да се замисляте за личните си проблеми.

Успокойте ума си. Намерете хармонията вътре в себе си. Медитирайте, дишайте дълбоко. Само така ще можете да усетите на къде ви води интуицията.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *