Шест признака, че сте пристрастени към секса

Хората се пристрастяват към секса и дрогата по един и същ начин. Техните мозъци изглеждат по един и същ начин, сочат резултатите от изследване, цитирани от Сайънс дейли. Това е така, защото те реагират към удоволствието от секса или дрогата по един и същ начин.

Вижте шест признака, които издават дали сте пристрастени към секса, подбрани от Watch This:

Несъвместимост
Според психолога д-р Елън Хендерсън има значение дали сексуалното ви поведение се вписва в начина ви на живот и личността ви или е в несъвместимост, т.е. поведението ви ви отдалечава от нормалния ви живот, работа, колеги, приятели и ви кара да пренебрегвате целите и страстите си.

Липса на контрол
Важно е дали можете да контролирате себе си и нуждите си или действате, без да се замисляте за здравето и безопасността си, както и тези на партньора ви. Мнозина пристрастени към секса сравняват усещането по време на секс със състояние на транс.

Непреодолим импулс
Тук става дума не за действия, чрез които да изпитате удоволствие, а действия, благодарение на които да се чувствате по-малко зле или да избегнете други проблеми. Много зависими казват, че се чувстват безсилни, когато нямат възможност да правят секс.

Зависимост
Подобно на пристрастяването към наркотици и алкохол, и тук „нуждата от повече и повече“ присъства. С времето зависимите са склонни на все по-опасно поведение, за да успеят да постигнат същото усещане.

Сливане на секса с различни усещания
Д-р Хендриксън посочва, че сексът може да се слее в съзнанието на зависимия с нещо като щастие, самооценка, самота, страх или тъга. Сексуалното желание може да се показва при депресия или тревожност – нещо необичайно при нормално сексуално поведение.

Нефункционални отношения
За разлика от другите зависимости, при тези пристрастеният изисква и друг човек да се подчини на страстта му. Затова често тази зависимост е пагубна за връзките. Употребата на друг човек за задоволяване на нуждата от секс създава нездравословни отношения. /dariknews.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *