Шест фирми наддават за поръчка за 1.8 млн. лв.

Шест фирми се борят за спечелване на повторно обявената от община Разлог обществена поръчка „Реконструкция на улици в с. Баня, община Разлог, в участък от път III-1901“, която е на обща прогнозна стойност 1 846 993 лева с ДДС.

Заявления за участие са входирали фирмите „БКС“ ЕООД – Гоце Делчев на Руен Кирев, „А-строй“ ЕООД – село Абланица на Венцислав Амзов, „Трейс Груп Холд“ АД – София, „Пиринстройинженеринг“ ЕАД – Благоевград на Стефан Стоев и Костадин Костов, „Миле инженеринг“ ЕООД – Разлог на Георги Фарфаров и Обединение „Баня 2020“ ДЗЗД, което е със седалище и адрес на управление в град Белица.

Офертите на участниците бяха отворени вчера на заседание на петчленната комисия, председателствана от секретаря на община Разлог Димитър Крънчев. В законоустановения срок комисията ще разгледа и оцени техническите предложения, след което ще стане ясно дали всички участници ще бъдат допуснати до следващия етап – отваряне на ценовите предложения.

Настоящата обществена поръчка се обявява повторно, след като през март месец тя бе стопирана заради образувано от КЗК производство по обжалване. Тя бе атакувана от софийската фирма „ТРЕЙС – Пътно строителство“ АД, която бе сред участниците като част от обединение на фирми. Жалбата бе срещу решението за откриване на процедура по предишната обществена поръчка, което КЗК със свое решение обяви за незаконосъобразно и процедурата бе прекратена със заповед на кмета на Разлог инж. Красимир Герчев. До това се стигна заради установени непълноти в инвестиционния проект, касаещи липса на част от проектната документация за ВиК мрежата. В настоящата обществена поръчка не са включени дейностите по подмяна на водопроводната и канализационна мрежа и сумата е намалена от 2 454 618 лева на 1 539 161 лева.

Обществената поръчка е за ремонт на централната двупосочна улица, изграждане на кръгово кръстовище пред минералната баня и ремонт на цялата дължина на улицата, преминаваща покрай парка по посока обществената пералня, до пресичането й с ул. „Баненска буна“.

Предвиденият според поръчката максимален срок за изпълнение e 150 календарни дни, а минималният e 90 календарни дни.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *