Шефката на орлетата Ива Дацева-Уорън за новия наставник: Поехме риск с Фийни, Северна Ирландия е много далеч от нас като манталитет и начин на живот

В навечерието на сблъсъка със „Струмска слава“ шефката на орлетата Ива Дацева-Уорън повдигна завесата около избора на новия старши треньор и щекотливия казус с дрегера, заради който хедлайнерите на агитката се изнесоха от трибуните на стадион „Христо Ботев“ в сектор „Бадеми“.

„Поехме риск с Уорън Фийни. Северна Ирландия е много далеч от нас като манталитет и начин на живот. Риск обаче има и с назначаването на българин. Ние решихме да потърсим нещо по-различно. Фийни ни привлече с характер и опит, играл е футбол на по-високо ниво от това, което е у нас, представи ни визия за „Пирин“, която отговаря на намеренията ни”, коментира силният човек на „Дъбравска“ 1, след което прикани феновете да продължат да подкрепят любимия отбор. „Винаги като клуб сме стояли зад привържениците, те винаги са най-важното нещо за нас. Мерките с дрегера бяха въведени от МВР. Обстановката на стадиона се промени. Средната ни посещаемост вече гони 2000 души на мач, от тях 500-600 са деца и атмосферата трябва да е доста по-приятна за тях”, поясни И. Дацева-Уорън.

Пиринският наставник бе категоричен, че не очаква нищо друго освен победата срещу „Славата“ в дебюта си начело на зелено-белите. „Искам да видя един агресивен отбор, който търси трите точки. Нямаме място за отстъпление след двете поредни загуби и ще изисквам пълно себераздаване и от избраните 11 в стартовия състав, и от резервите. Тренирахме отлично през седмицата. Всичко беше прекрасно тези няколко дни от идването ми в Благоевград и съм сигурен, че така ще бъде и през уикенда след мача”, заяви У. Фийни вчера преди заключителната тренировка за определяне на групата за двубоя.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Уорън Фийни

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *