HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Шефката на РС – Благоевград Вера Коева посрещна заместничката си Гюлфие Яхова с цвете и комплект тефтер и писалка със знака на Темида

Съдия Гюлфие Яхова встъпи официално вчера като зам. председател на РС – Благоевград. Тя бе назначена на поста от съдийската колегия на ВСС преди седмица по предложение на председателя Вера Коева.
Вчера шефката на съда посрещна заместничката си с два символични подаръка – саксия с цвете и комплект работен тефтер и писалка със знака на Темида. Тя подчерта, че съдия Яхова е избрана за зам. председател с пълно мнозинство – 13 гласа, което е израз на голяма подкрепа, и й пожела да заслужи и оправдае доверието.
На церемонията по встъпването присъстваха административният ръководител на Окръжен съд Катя Бельова, районният прокурор Борислав Ковачки, зам. председателят и секретарят на Адвокатската колегия Пенко Ненов и Мария Георгиева, и само двама районни съдии – Габриела Тричкова и Силвия Николова, тъй като другите са в отпуск.
Гюлфие Яхова ще бъде настанена в зам. председателския кабинет след завръщането от отпуск на Владимир Пензов. Той обжалва пред ВАС решенията на ВСС за назначаването на съдия Вера Коева за председател, освобождаването му като зам. председател, както и прясното назначение на Гюлфие Яхова за зам. шеф на РС – Благоевград.
БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *