Шефката на ХІ ОУ М. Митова е новият директор на Строителния в Благоевград

Шефката на ХІ ОУ „Христо Ботев“ Марина Митова е новият директор на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград.

Както „Струма“ писа, със заповед на началника на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов бяха обявени конкурси за директори на 6 училища, чиито настоящи ръководители отговарят на условията за пенсиониране и/или са временно изпълняващи длъжността.

До участие в конкурсите за ръководните постове в ПГСАГ, петричките І ОУ „Кочо Мавродиев“ и СУ „Антон Попов”, ПТГ /Професионалната техническа гимназия/ – Сандански, СУ „Св. Климент Охридски” –  Слащен и СУ „Никола Вапцаров” – Хаджидимово бяха допуснати всичките общо 20 кандидати, подали документи. Двама от тях не се явиха на писмения изпит, а останалите 18 претенденти продължиха с устното  препитване /интервю/ с изпитната комисия.

Мариана Митова е показала най-добри знания и подготовка сред кандидатите за мястото в Строителния и печели конкурса с най-много точки. С втори резултат след нея е заместник-директорът по учебната дейност на Професионалната гимназия по икономика Гергана Деренцева, следвана от учителката по информатика и ИТ в ПГСАГ д-р Емилия Тошева и колегата й, учителя по физическо възпитание и спорт Васил Мурджов.

Припомняме, че лятото на 2016 г. М. Митова бе сред кандидатите за директор на Математическата гимназия, където самата тя бе учител по български език и литература в продължение на 10 години. Впоследствие се отказа от участие в конкурса, тъй като два дни преди провеждането на писмения изпит бе назначена за вр.и.д. директор на ХІ ОУ на мястото на уволнения Валери Смиленов.

„Ще работя за изцяло нов облик, издигане реномето и авторитета на ХІ ОУ „Христо Ботев“, обяви тогава назначената като вр.и.д. директор М. Митова и подчерта, че приема работата си като стъпка в развитието си и като предизвикателство.

Сега, след спечелването на конкурса, М. Митова наследява на поста управляващата от три години Строителния инж. Евтимка Митова, която отговаря на условията за пенсиониране.

Конкурсите за ръководните постове в І ОУ „Кочо Мавродиев“ и СУ „Св. Климент Охридски“ печелят настоящите вр.и.д. Аспарух Въчков и Валери Шкодров. За СУ „Антон Попов“ и Професионалната техническа гимназия няма спечелил и начело на тези две училища остават досегашните временно изпълняващи длъжността директор – съответно Александър Главчев и Валентин Георгиев.

Училището в Хаджидимово ще ръководи досегашният заместник-директор, учителката по математика Вангелия Петрелийска, която спечели конкурса.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *