Шефката на IX ОУ В. Величкова с национален приз “Директор на годината” на СБУ, отличието за най-добър социален партньор – кмет, заслужи управникът на Белица Р. Ревански

Шефката на благоевградското IX ОУ „П. К. Яворов“ Василка Величкова бе отличена с националния приз „Директор на годината 2019 г.” на Синдиката на българските учители. Тя бе номинирана в националния конкурс на СБУ и получи отличието най-добър социален партньор – директор, за активната си социална политика и подкрепа на социалните дейности.

Името на директорката на IX ОУ Василка Величкова нашумя през лятото на 2018г., когато обяви, че няма да приема първокласници от ромски произход, а само заявления на живеещи в квартал „Ален мак“ и съседното село Изгрев. За тези си действия В. Величкова изтъкна, че ръководеното от нея училище е в процес на десегрегация, а политиката на държавата е да се върви към затваряне на сегрегираните училища. Тогава директорката сподели, че през годините са приемали достатъчно деца от ромски произход и вече е време за тяхната социализация и интеграция да се погрижат и останалите училища в Благоевград.

Церемонията по награждаването се състоя в столичен парк хотел  в присъствието на министъра на образованието  Красимир Вълчев, зам. министъра инж. Таня Димитрова, председателя на КНСБ Пламен Димитров, а домакин на тържеството бе председателят на СБУ д.ик.н. Янка Такева. 

За синдикалист на годината бе определен Антон Мавродиев, главен учител по техническо конструиране в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Градоначалникът на Белица Радослав Ревански бе удостоен с приза за най-добър социален партньор – кмет за 2019 г.

Темата на 39-ия синдикален съвет на СБУ бе „Гражданско образование – изграждане на ценностна система у младите хора”. Именно в тази посока бяха и изказванията на министъра на образованието Кр. Вълчев, както и на останалите високопоставени гости и присъстващи.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *