Шефът на Агенцията за българите в чужбина Харалампиев остава за постоянно в ареста

Специализираният наказателен остави за постоянно в ареста задържаните за корупционния скандал с продажбата на документи за българско гражданство. Сред тях е и председателят на Агенцията за българите в чужбина – Петър Харалампиев, обвинен за лидер на престъпната група.

Днес прокуратурата припомни фактите по делото, а именно – че Харалампиев е получил няколко подкупа за удостоверение за български паспорт, като в единия от случаите е прибрал 5000 евро, а в останалите – по 350 евро.

Обвинението настоява за постоянния арест на Харалампиев с мотива, че той може да повлияе на свидетелите по делото.

Магистратите искат постоянен арест и за останалите обвиняеми, а междувременно разпитите в Агенцията за българите в чужбина продължават.

Защитата внесе изключително любопитни доказателства, едното от които е извлечене от „Фейсбук” профила на основния свидетел по делото, за когото прокуратурата твърди, че е дал подкупа.

На датите, записани в обвинителния акт, твърдят адвокатите, фигурират други данни. Тогава човекът, дал подкупа, се е намирал на гръцки остров. А за датата, на която обвинението твърди, че Харалампиев е получил другата част от сумите, за него било документирано, че е бил в Сърбия на концерт.

Така или иначе интересни разкрития по делото предстоят, защото освен адвокати, в залата, в която се гледа делото, има и хора от българската общност зад граница .

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *