Шефът на „аржентинците“ от Падеш и капитанът прекратиха враждата: Поговорихме по мъжки и си стиснахме ръцете

Възродителят на футбола в благоевградското село Падеж след 33 г. забвение Кирил Цацов и членът на управата на местния „Спортист“ и капитан на отбора Благовест Стоицов прекратиха враждата помежду си и разгорелият се напоследък скандал кой да води „бащина дружина“ беше потушен. Двамата изчистиха недоразуменията помежду си и се разбраха да продължат да работят заедно за каузата на лидера в подгрупа „Струма-1“ на пиринската бундеслига.

„Поговорихме си по мъжки и си стиснахме ръцете“, обяви след срещата клубният шеф. „Благовест винаги ми е бил като син. Осъзна, че е бил подведен от хора, които опитаха да превземат тима отвътре за политическите си цели. Той е моторът на отбора, хвърля се на терена и се бори до последно, неслучайно лентата е на ръката му“, каза още К. Цацов.

„Аржентинците“ изиграха през уикенда втората си контрола от зимната подготовка. След успеха във встъпителната проверка срещу стоящия едно ниво по-нагоре в областната йерархия „Малеш“ в Микрево „Спортист“ отскочи през уикенда до невестинското село Ваксево за спаринг с четвъртия в кюстендилската „А“ РГ „Елешница“ и отстъпи с 3:5. Трите гола за гостите вкара Асен Зикатанов, а в хода на мача неприятна контузия сполетя Бл. Стоицов. Треньорският щаб качи в автобуса само четирима основни играчи, давайки шанс за изява на новодошлите момчета и на футболисти със статут на резерви. Хората на К. Цацов стартират в пролетния дал от първенството близо месец след останалите отбори, които имат да наваксват по два и три отложени мачове от есента.

МАРТИН СТОЙЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *