Шефът на „Аркус” проговори! Не е за вярване какви обяснения даде за Митьо Очите

Митьо Очите е пред уволнение заради инвалидност. Това обяви управителят на охранителната фирма “Аркус” Иван Владимиров, бивш началник на сектор “Криминална полиция”, пенсионирал се през 2004 г.

“Аз съм му началник, да. Подготвям документите, защото Димитър Желязков има висок процент инвалидност след стрелбата срещу него”, призна Владимиров.

Той обясни какви са задълженията на фирмата на задържания в Истанбул криминален бос. “Той трябва да търси обекти за наемане и охраняване. Не мога да преценя какв иса контактите му – много ли са, малко ли са, полезни ли са, вредни ли са”, заяви управителят на “Аркус”, който е и партньор на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев в охранителната компания.

Митьо Очите се води консултант на “Аркус – Сигурност Бургас”. “Работата с Димитър Желязков е като работата с всички останали служители. Има си работа, която се изпълнява. Заплатата е лично договорена с мен. Може би най-добре ще ви обясни самият той как протича деня му на работа”, допълни той.

“Той няколко пъти ходи до Турция, защото там му правеха операции, след като получи известни усложнения. Той отиде за консултация в болница, където ходеше през цялото време на лечението си. Нямах представа, че е бил придружаван от Бенчо Бенчев”, заяви още Владимиров и обясни, че повечето информация е научил от медиите.

Владимиров разкри, че преди години като полицай е разследвал Димитър Желязков. “По-скоро съм разследвал престъпления, които не са свързани с него”, заяви той. И разкри, че не е участвал в разследването по атентата срещу Очите.

Владимиров обясни, че е знаел за тъмната страна на Митьо Очите като тартор на престъпна група за наркоразпространение. “Всеки има право да се поправи”, измъкна се Владимиров.

Служителите в “Аркус” са около 200-300.

Владимиров обясни, че “Аркус” не е собственост на криминалния бос, както се говори по Южното Черноморие. Бившето ченге отрече, Митьо Очите да го е взел на работа в охранителната фирма. На въпроса защо другите охранители се обръщат към заловения бандит с “шефе”, Владимиров отговори със смешни доводи. “Вероятно имат респект от миналото му, не знам”, заяви той. “Респект или страх”, попита го водещата. “Ами не знам”, отказа да продължи диалога по тази тема Иван Владимиров.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *