Шефът на БФС Б. Михайлов иска за 10 г. тренировъчния стадион в Сандански, обещава да налее 350 000 лв.

350 000 лева ще инвестира БФС за нов стадион в Сандански на мястото на тренировъчния с изкуствена настилка, новината съобщи вчера кметът на общината Кирил Котев по време на проведения председателски съвет. Градоначалникът обясни още, че инициативата е дошла от президента на БФС Борислав Михайлов, а общината ще трябва да прехвърли на футболния съюз тренировъчното игрище за срок от 10 години, такова е условието, поставено от инвеститорите.

Сандански е третата община в страната, която има възможност да се възползва от финансиране от БФС за изграждане на напълно нов стадион, с нова поливна система, тревна площ и съоръжения към тях.

„Имах лична среща с Борислав Михайлов, уверенията от негова страна бяха, че след изтичане на 10-годишния срок всичко изградено остава за общината Трябва да се възползваме от това предложение, за да имаме ново модерно тренировъчно игрище.

Освен Сандански се отпускат средства и за ремонт на стадионите в Люлин и в Горна Оряховица, но най-голямо е финансирането за нашата община“, каза кметът Котев пред председателския съвет, който с мнозинство прие предложението да бъде включено в дневния ред на предстоящото заседание на ОбС.

Втората добра новина за община Сандански е, че предстои изграждане на пет двуетажни паркинга. Единият ще бъде на гърба на сградата на бившето кметство, на метри от Археологическия музей, вторият – до парк-хотел „Сандански” на ул. „Банска”, третият е в двора на търговски обект ГУМ, четвъртият – при сградата на „Санданска перла“, и последният – на гърба на бившата градска баня.

„Конструкцията ще бъде нова, хидравлична, а не втора употреба“, уточни кметът Котев. Той допълни, че на първия етап ще бъдат изградени двуетажният паркинг до ГУМ и до сградата на старата община. С това съоръжение ще се осигури паркиране на 14 до 20 автомобила, а ще се загубят едва 2-4 от сегашните паркоместа. Иновацията бе приета от местните парламентаристи и дадоха съгласие да се отпочне процедура по преотреждане на терените. Ще стартира и изготвяне на подробен устройствен план на новия и на стария кооперативен пазар, за да се разреши проблемът с границите на двата имота.

На председателския съвет стана известно още, че от няколко години сградата, известна като „Почивно дело”, е продадена, но земята, върху която е изградена, си е останала общинска собственост.

Председателят на постоянната комисия по здравеопазване д-р Звездан Гацев изненада колегите си, че парите, гласувани за финансова помощ за 30 крайно нуждаещи се граждани в размер на 20 000 лева, са изхарчени. Кметът даде уверение, че ще бъдат осигурени средства за подпомагане на нуждаещите се хора. „Няма да ги оставим без финансова помощ”, увери Котев. Сред определените за получаване на такава помощ е и семейство, пострадало от пожара на ул. „Банска“, като исканата сума е в размер на 4000 лева.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...
Председателският съвет включи предложението за стадиона в дневния ред

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *