Шефът на Бърза помощ: Когато падна детето от лифта, в същото време имахме катастрофа с починал край Самоков

В момента, в който малката Елена е паднала от лифта „Мартинови бараки“ на Боровец, е имало и тежка катастрофа в местността „Мечката“ край Самоков.
„В Самоков имахме два екипа. И се наложи да пратим линейки от София. Но се справихме и с двата случая. Лошото е, че шофьорът в катастрофата почина, има пострадали малко дете и две жени. Това обясни пред БНТ шефът на Бърза помощ д-р Георги Гелев, цитиран от “Пик”. Той бе поканен да коментира защо винаги има закъснения на линейките и хората ги обвиняват.

Гелев коментира и драмата в 52-ро училище, където момиченце почина след удар в корема. „За мен в този случай има огромно закъснение-от два часа. Но то е на директора и на учителите. Работа на колегите ми е за шестица,че и повече. От получаването на сигнала до отиването в Пирогов са минали 27 минути“, каза Гелев. Той се позова на разпечатки то запасите на линейката.

Гелев допълни,че в случая с това кръвонасядане от черния дроб има признаци, които е трябвало да бъдат видени при детето- бледост, отпадналост. Но те са убегнали от учителите. Гелев предложи на Боровец винаги да има по един екип на „Бърза помощ“ и дори в близост до курорта да има база на Спешната помощ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *