Освободиха от длъжност шефа на ГДБОП и зам.-главния секретар на МВР

Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов са подали заявления за напускане. Със заповеди на министъра на вътрешните работи Младен Маринов те са освободени от длъжност.

Сутринта главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър обявиха, че трима антимафиоти от ГДБОП са арестувани за получаване на подкупи и разпъване на чадър над дилъри. Първият арестуван е началникът на отдел „Противодействие на наркотрафика и разпространение на наркотици” в ГДБОП. Цветан Панков е задържан снощи при акция на МВР и спецпрокуратурата. По информация на NOVA, в ареста за 24 часа е и Кирил Ванков – шеф на сектор в същия отдел, както и още един служител на МВР.

По информация на NOVA групата е действала поне от три години. Сигналът идва от дирекция „Вътрешна сигурност”.

„Днешният случай провокира решението ми да се оттегля от заемания пост и да поема отговорността за случилото се”, заявява Спиридонов в изявление, публикувано на сайта на ГДБОП. „Смятам, че това е морален и логичен акт”, допълва той.

По-късно вътрешният министър Младен Маринов се е срещнал с премиера Бойко Борисов и му е докладвал за акцията.

„Поздравявам Ви, МВР и прокуратурата, за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред”, заяви Борисов, цитиран от пресцентъра на правителствената пресслужба.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *