HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Шефът на дупнишката болница доц. Д. Недин нареди да се чистят отпуските и даде личен пример – излезе за седмица

Управителят на общинската болница в Дупница доц. Димитър Недин нареди да се чистят неползваните отпуски и даде личен пример – излезе в едноседмичен платен отпуск. Замества го дясната му ръка, хирургът д-р Йордан Никулчин. В платен отпуск излезе и завеждащият ортопедично отделение д-р Любомир Таушански.
Както “Струма” писа, доц. Недин е изчислил, че персоналът на болницата не е ползвал платените си отпуски от години. Медицински сестри, санитари и лекари имат да ползват от 60 до 110 дни, което рефлектира върху крехкия бюджет на болницата при напускане или пенсиониране на служител на здравното заведение. На трима пенсионери, които са се пенсионирали в един месец, болницата е изплатила общо 12 000 лв., т.е. 6 брутни заплати и неизползвани отпуски.
Доц. Недин заяви по този повод: “В болницата се върти така наречената далавера “отпуска”. Нарочно някои не си вземат платените отпуски и при пенсиониране им се изплащат. Някои не са ползвали отпуски по 5-6 г., по 22 дена на година това прави 110 работни дни, което се равнява на близо пет заплати, средно по 500 лв., излизат 2500 лв., които болницата плаща само за неползвани отпуски”, пресмята болничният управител.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *