Шефът на „Енергоремонт” в Кресна Ст. Дончев направи във вилата си музей на соца и на бившия СССР

Музеен кът на социалистическото строителство си направи директорът на най-голямото промишлено предприятие, свързано с енергетиката, РП „Енергоремонт” в Кресна Стефан Дончев. Специалното помещение е отделено във фамилната му вила, която се намира високо в Малешевска планина, в обезлюденото отдавна село Будилци.

Преобладаващите материали в музейния кът са фотографии от времето на така нареченото социалистическо изграждане на страната, има експозиция и от някогашния Съветски съюз. До портретите на Георги Димитров и Тодор Живков могат да се видят стари гербове, медали, образите на Бащата на народите Сталин, на вдъхновителя на световната работническа революция Ленин.

По-специалните гости, след като посетят музейната експозиция, са сюрпризирани и с друга изненада. Това са специални червени фланелки с надпис СССР и с изобразени на тях сърп и чук. С такава изненада бе сюрпризиран и Огнян Пашов, приятел на Стефан Дончев, известен като притежател на голяма животновъдна ферма в Подгорието, занимаваща се с редкия за страната вид животни – биволи.

БОРИС САНДАНСКИФермерът Огнян Пашов /вляво/ със Стефан Дончев в част от музейния кът

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *