Шефът на зоналната централа В. Чакъров се произнесе в аванс за екшъна в мача на „Велбъжд“ във Владая: Мач без публика или изхвърляне от групата

Шефът на зоналната футболна централа в столицата Валентин Чакъров  произнесе в аванс присъдата срещу побойниците от „Гранит“ в мача срещу „Велбъжд“. Екшънът на стадиона във Владая доведе до прекратяване на срещата от отминалия кръг на третия ешелон на Югозапада в 69-та мин. след масовото меле по трибуните и на терена, провокирано от саморазправата между футболист и фенове на домакините и окачествено от наставника на кюстендилци Радостин Джугански като опит за убийство с ножове и пръти.

„Запознат съм с този случай. Много е неприятен. Това е петно за цялата лига. 11 години отговарям за нея и такова нещо не е имало. Провеждаме 160 мача всеки уикенд. Само веднъж бе ударен съдия, и то на детски мач. Всичко е дошло от един футболист. Познавам го. Мога да изредя всички отбори, в които е играл. По-възрастен е. Бил е сменен по време на мача. Явно му е омръзнало да слуша какво се говори от трибуната и е скочил на феновете. Не ми харесва тази агресия. Но за съжаление я срещаме навсякъде около нас. Чувах някои неща за Владая и за този играч. Исках дори да проведа разговор с него, но ме изпревари с деянието си. Ще отсъдим каквото повеляват законите – от мач без публика до изхвърляне от групата. Иначе във Владая бяха големи ентусиасти. Сами си ремонтираха стадиона. Вътрешно обаче бях притеснен, че нещо подобно може да се случи. Причината за това са новите отбори. Вече почти няма какво да дойде отдолу. Силните ни клубове са в Първа и Втора лига. Шефът на „Гранит“ ми се обади да се извини от името на отбора и на виновника. Само че на ЗС на БФС се лепна петно, което не сме заслужили“, коментира благоевградският спец.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *