Шефът на КАТ – Благоевград днес решава остава ли редови инспектор

Шефът на КАТ – Благоевград Цветан Ангелов ще бъде сменен. Кадровата промяна се очаква да стане факт, като на пътния шеф е предложен вариант да остане на работа в сектора като редови инспектор. Дали той ще приеме, ще стане ясно най-вероятно още днес, тъй като времето за размисъл е било кратко – до края на вчерашния ден.

Цветан Ангелов е софийски кадър и стана шеф на КАТ – Благоевград през декември 2019 г., при управлението на бившия полицейски директор Дойчин Дойчинов. Мястото се оваканти, след като шефът на сектор „Пътна полиция“ Данаил Стоицов бе арестуван при акция на „Вътрешна сигурност“ по подозрения за корупция. По време на луфта преди постоянното назначение на Цветан Ангелов начело на КАТ беше Петър Овнарски, един от най-опитните пътни инспектори. Впоследствие обаче той бе преместен във 2-о РУ – Благоевград като квартален инспектор.

Предстоящата смяна на Цветан Ангелов е поредната през последния месец, откакто начело на ОД на МВР – Благоевград застана ст. комисар Георги Кандев, който дойде от ГД „Национална полиция“. Новият директор понижи шефовете на „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ Димитър Кръстев и Антон Доклев и ги изпрати на работа в районните управления в Гоце Делчев и Банско. За зам. директор бе издигнат Стоян Маламов, който пое „Криминална полиция“, а за „Охранителна” засега отговаря Страхил Анталавичев.

В спешен порядък бяха подменени повечето шефове на районните полицейски управления, като засега встрани останаха 1-о и 2-о РУ в Благоевград. Упорито се спряга името на ексначалника на РУ – Петрич Станислав Арабаджиев за шеф на „Магистрална полиция“. Засега това е сферата на догадките, а кои ще бъдат следващите кадрови решения, предстои да разберем.

Георги Кандев

ИЛИЯНА ИЛИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *