Шефът на КАТ: Знаците, обозначаващи камери, трябва да бъдат премахнати

Без знаците, които предупреждават за камери на пътя. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, които внесоха депутатите от ГЕРБ.

Да се свалят регистрационните номера на автомобил за срок от половин до една година, ако собственикът му го е дал за ползване на лице без книжка. Същата санкция важи и ако самият собственик е шофирал колата си без книжка или след употреба на алкохол или дрога.

„Знаците, които предупреждават, че има камера на пътя, трябва да бъдат премахнати, за да има ефективен контрол над всички нарушители на пътя”, каза в предаването „Събуди се” комисар Бойко Рановски, началник на “Пътна полиция”.

По думите му ефективността на тези камери е била най-голяма в началото, когото са били въведени и е нямало обозначителни табели. „Тогава постигнахме най-голямото намаление в броя на загиналите по пътищата”, добави той.

Началникът на „Пътна полиция” съобщи, че в момента има 148 мобилни камери и 24 стационарни камери. „Камерите не са достатъчни. Държавите, в които има рязък спад на броя на произшествията и загиналите, разполагат с пъти повече камери на глава от населението, отколкото са у нас”, каза комисар Рановски.

Той съобщи, че имат отпуснати средства за 99 нови камери. „Надяваме се камерите да бъдат закупени скоро”, добави началникът на КАТ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *