HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Шефът на общинската болница в Дупница Вл. Миков подава оставка заради кредита от 1 млн. лв.?

Управителят на общинската болница в Дупница д-р Владислав Миков подава оставка, ако общината не помогне здравното зведение да се стабилизира финансово.

„Написах второ писмо до община Дупница и до председателя на ОбС Ивайло Константинов, с което ги информирам какви са приходите на болницата за последните 3 месеца и какво може да се погаси от дълговете с тези средства. Необходими са ни поне 20 000-30 000 лева помощ от общината, за да поемем глътка въздух. Ходих в 5 банки, само една обеща да даде кредит, но общината трябва да стане гарант. Ако всичко това не се случи, подавам оставка. Аз съм с вързани ръце и не мога да направя нищо”, заяви вчера пред репортер на „Струма” д-р Вл. Миков.

Преди около седмица управителят на общинската болница в Дупница д-р Миков съобщи, че общината е отказала да бъде гарант за кредита от 1 милион лева, който е необходим за оздравяването на здравното заведение. В противен случай болницата затваря врати и без работа остават около 300 лекари, медсестри и санитари.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Бойко

    Нали тоя го туриха от ГЕРБ че е много кадърен?!? Сега реве като вдовица за ..й! Да иска 20 000 лв. от на пожарникаря Борисов сестра му дето го сложи в тая фалирала болница

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *