Шефът на Районна прокуратура – Благоевград Борислав Ковачки получи най-високата награда за заслуги от гл. прокурор Сотир Цацаров

Борислав Ковачки беше награден за със знак „за заслуга“ за отлично изпълнение на служебните си задължения като прокурор и административен ръководител на Районна прокуратура – Благоевград. Най-високата награда в прокуратурата му бе присъдена от главния прокурор Сотир Цацаров дни преди приключване на мандата му и избора му за шеф на КПКОНПИ.

Престижното отличие е израз на признание към професионалните и лични качества на шефа на благоевградската прокуратура, който през своя управленски мандат утвърди държавното обвинение като основен фактор и блюстител на законност. Под негово ръководство и в координация с МВР бяха реализирани знакови операции в Благоевград за разкриване на престъпления, както срещу лица от кримиконтингента, така и срещу техни покровители от полицията, а на последните местни избори прокуратурата проведе акция срещу купувачи на гласове.

За професионалните си успехи Районна прокуратура – Благоевград получи парична награда от 1300 лв. от ВСС, средствата ще бъдат дарени на болен служител от Районна прокуратура – Перник, който се нуждае спешно от средства за скъпоструващо лечение.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *