Шефът на РЗИ Перник издаде заповед: Леглата за Ковид в двете болници се увеличават от 15 на 79

Със заповед на Регионалната здравна инспекция ще бъде увеличен броят на леглата в МБАЛ „Рахила Ангелова” в отделението по инфекциозни болести от 15 на 79 броя за лечение на пациенти с Covid-19.

„Допълнителните легла ще са за сметка на първо и второ вътрешно отделение, които са с по 32 болнични легла. В момента отделенията са с преустановена дейност”, коментира д-р Торнев.

Аналогична е и още една заповед на здравната инспекция в Перник, касаеща Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести. В нея се посочва временно да се обособят легла за пациенти с коронавирус във мторо пулмологично отделение от 15 на 25 броя. Настоящите заповеди влизат в сила от 30 октомври до 30 ноември 2020 г.

 „Вече осем месеца сме изправени като общество и здравна система пред глобалното предизвикателство – пандемията от Covid-19. Прави се всичко възможно да се овладее ситуацията и да се сведат до минимум негативните последствия. РЗИ с тревога следи нарастващия брой на новодиагностицирани с коронавирус. Бъдете разумни”, апелира д-р Торнев.

      КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *