Шефът на Тубдиспансера д-р П. Георгиев: Ще освободя цялата болница за Ковид-19, ако бъде осигурено място за лечение на другите пациенти

Коронавирусът отне живота на още един благоевградчанин. Вчера след обяд в отделението по реанимация е издъхнал  пациент, който е бил преместен преди няколко дни от общинската болница за белодробни заболявания, след като състоянието му рязко се влошило поради ниските нива на кислород в кръвта. Въпреки кислородната терапия възрастният мъж не е успял да се стабилизира и вчера е починал.

„Коварството на вирусната пневмония е, че може да се подобриш при лечението и след това внезапно показателите ти да се сринат надолу”, каза управителят на общинската белодробна болница д-р Петър Георгиев, който като пулмолог лекува от 30 години пневмонии.

В момента в лечебното заведение, известно повече като бившия Тубдиспансер, има 15  хоспитализирани с усложнения от Ковид-19, което е почти половината от легловия капацитет. Д-р Георгиев прогнозира още по-тежка ситуация, при която може да се стигне до разкриване на военно-полеви болници, тъй като епидемията не утихва. По думите му предстои да се разкриват нови легла, той е съгласен да освободи цялата болница за болни с коронавирус, стига да има къде да бъдат настанени другите пациенти, които се лекуват от хронични заболявания.

За последното денонощие броят на новозаразените с Ковид-19 в Пиринско достигна 187 души, от които най-много са отново в областния център в Благоевград – 67 души.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *