Шефът на хирургично отделение в МБАЛ „Рокфелер” Иван Петров: Напускам, ще се отдам на частна практика

„Напускам шефския пост в хирургия на МБАЛ „Рокфелер”. След като изкарам още една специализация, това ще стане факт до месец-два“, заяви доктор Иван Петров вчера. Той оглавява отделението от много години и след няколко прекфалификации в чужбина е взел окончателно решението да напусне болницата.

„Аз и сега практикувам частно със специалността ми. Но занапред ще е нещо ново. Не искам да издавам все още с какво ще се занимавам, защото все на мен ми забиват нож в гърба“, призна хирургът от руски произход. Доктор Петров е категоричен в намерението си да напусне работата си като хирург в обединената „Югозападна болница” ООД. Поста на завеждащ хирургично отделение той ще отстъпи на колегата си д-р Орлин Кючуков, не скри намерението си хирургъът.

Вчера се разбра още, че родилно отделение е отворило врати за пациенти, след като цял месец то бе затворено, а персоналът бе в отпуск.

Припомняме, че от 1 август отделението бе затворено, след като трите докторки, които се грижат за новородените бебета в отделението, излязоха в отпуск. През целия месец завеждащата отделението д-р Валентина Илчовска приемаше в кабинета си спешните случаи и по нейна преценка ги пренасочваше с осигурен транспорт за санданската болница.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *