Шефът на хирургия д-р Д. Димитров отлетя за Израел

Началникът на хирургия в благоевградската болница д-р Димитър Димитров отлетя за Израел и временно управлението на възловото отделение пое старши ординаторът д-р Тодор Тодоров. Д-р Димитров замина по покана на свои колеги, с които е работил повече от 11 години в университетска болница в град Хайфа. Той ще остане в Израел две седмици.

Д-р Димитров пристигна от чужбина през 2009 година и веднага започна работа в МБАЛ – Благоевград, като въведе лапароскопски операции на гинекологични и хирургични заболявания.

Кадрови рокади от този месец, както „Струма“ писа, има в ортопедия и гастроентерология на благоевградската болница, дългогодишните началници д-р Сивиков и д-р Чаракчиева са сменени, те продължават да работят в болницата като редови лекари. Новият началник на ортопедия е д-р Стоян Папочиев, който пристигна в МБАЛ -Благоевград преди три години от болница „Свети Врач“ – Сандански. От март ортопедия ще е с нова старша сестра, досегашната Жулиета Йовчева, която заема ръководната длъжност от 10 години,  ще продължи да работи като редова сестра в болницата. Коментарите са, че ще пристигне медицинска сестра от друга болница, която също е старша сестра в хирургичен корпус, най-вероятно от Сандански. Новият началник на  гастроентерология д-р Цацов ще продължи да работи в екип с досегашната старша сестра Йорданка Иванова.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *